Organski Kakao grah
Šta su Organska Kakao Zrna?
Kakao zrna su sušeni i fermentirani plod Kakaovca (Theobroma Kakao drvo), odakle se vade kakao putar i kakao.
Koje su koristi?
Sirova zrna odabrana su za najveću kvalitetu i fermentirana kako bi se smanjio njihov gorak ukus. Nakon čišćenja zrna u vodi, one se gule a njihova unutrašnjost je izvađena i razlomljena u komadiće. Takav proces omogućava zadržavanje svih nutritivnih vrijednosti bez uporabe aditiva. Zrna su potvrđena certifikatom od strane Soil Association pod kodom GB-ORG-05.
Željezo
15g porcija željeza doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, na normalno formiranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, normalnom transportu kisika i smanjenju zamora i umora.
Imajte na umu da je obilježavanje na ovom proizvodu na Engleskom jeziku, kao minimum. Francuski, Italijanski, Njemački, Španjolski, Danski, Švedski i Finski također mogu biti prisutni na proizvodu.
- 100% organski
- Izvrstan izvor vlakana iželjeza
- 15g porcije željeza doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti
Naši organski kakao zrna su prepune dobrote, pa zašto ne probati dodati 10-15g vašem omiljenom frapeu. Alternativno, koristiti kao što bi čokoladu u kuvanju i pečenju
Čuvati na hladnom, suvom mjestu, daleko od direktne sunčeve svjetlosti. Ovaj proizvod je namjenjen da se koristi uz aktivan životni stil i uravnoteženu ishranu. Pogodan za vegetarijance i vegane.
Prosječne Nutritivne Vrijednosti
U 100g Energija 2343 kJ/570 kcal Masti 52 g od kojih zasićene 29 g Ugljeni hidrati 0.3 g od kojih šećeri 0 g Vlakna 26 g Protein 13 g So 0.18 g Magnezijum 263 mg (RI* 70%) Željezo 14 mg (RI* 100%) Cink 7 mg (RI* 70%) * Prosječan unos za odraslu osobe (8400 kJ/2000 kcal)
Kakao zrna 100% organskog kvaliteta